Meny

Blomkålsburgare

2 PORTIONER

1 litet blomkålshuvud (ca 300 g), i mindre buketter
2–3 potatisar (ca 250 g), skalade
1 gul lök eller 1/4 purjolök, hackad
1 msk smör
2 msk hackad persilja
1 msk vetemjöl
1 äggula
salt och peppar
ca 1 dl ströbröd
rikligt med olja

Koka blomkål och potatis mjuka i saltat vatten i separata kastruller.

Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.

Blanda blomkålen och potatisen och mosa med potatisstöt till ett grovt mos. Låt svalna. Rör i lök, persilja, vetemjöl och äggula. Smaksätt med salt och peppar. Forma blandningen till burgare, vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i rikligt med olja i en stekpanna.

Tips blomkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...