Meny

Colombiansk potatispesto med tomat och pasta

4 portioner

2 tomater
800 g pasta

Pesto:
1 medelstor potatis
1 liten gul lök
50 g spenat (eller palmkål)
2 vitlöksklyftor
1 dl jordnötter
basilika
½ dl vatten
1 dl olja
½ citron, zest och juice
salt och peppar

Skala potatisen och skär den i små kuber, skala och hacka löken. Sautera lök och potatis i lite av oljan på låg värme tills potatisen mjuknar. Tillsätt spenaten och tillaga 1 minut till.

Förflytta till en mixerkanna. Pressa i vitlöken, tillsätt jordnötter och basilikan, gärna med stjälken kvar om den inte är för grov. Mixa slätt och tillsätt vatten och olja lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med citronzest och juice, salt och peppar.

Tärna tomaten fint. Koka pastan och blanda sedan med peston och den tärnade tomaten.

Recept: Frida Sandberg

Tips basilika, potatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...