Meny

Rostad vitlöksmajonnäs

1 SATS

3 1/2 dl matolja
1–2 vitlöksklyftor, skivade
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
ca 1 msk vatten
2 tsk champagnevinäger
salt och peppar

Värm 1/2 dl olja i en kastrull, tillsätt vitlöken och låt ligga i tills den är gyllenbrun. Häll av oljan, var försiktig. Smula sönder den rostade vitlöken.

Vispa ihop gulor och dijonsenap i en skål. Vispa i resterande olivolja i en jämn stråle tills det tjocknat. Droppa i lite vatten om majonnäsen känns för tjock.

Smaksätt majonnäsen med vinäger, rostad vitlök, salt och peppar.

Gott till grillens alla vänner.

Recept: Ingela Persson

Tips vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...