Meny

Russinvinägrett

1 SATS

1 dl gula russin
1 lök
1 dl vitt vin
1 dl mild olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Lägg russin i en liten kastrull och täck med vatten. Låt sjuda i ca 10 minuter, ta från värmen och låt dra i 10 minuter. Skala och tärna löken fint.

Koka upp vinet med löken och låt koka ner till hälften. Häll av vattnet från russinen, dela dem om de är stora. Lägg russinen i vinet, låt sjuda tills vinet kokat in, akta så det inte bränner.

Vispa ihop olja och vinäger, rör i russin och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Förvara i en burk i kylen.

Gott som dressing till en sallad, gärna på mâcheblad. Eller som tillbehör till franska ostar.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...