Meny

Frödressing med soja & sesam

1 sats

1 msk pumpakärnor
1 msk solrosfrö
1 tsk sesamfrö
1 liten vitlöksklyfta
2 msk ljus soja
1 msk pressad citronsaft
3 msk mild olja
1/2 tsk sesamolja
eventuellt lite salt

Rosta alla frön i en het och torr stekpanna. Låt svalna, hacka dem fint och lägg i en skål. Rör ner övriga ingredienser. 

Förvara frödressingen i en burk i kylen. Skaka om burken innan användning och använd som smaksättning i sallader och till grönsaker. 

Gott till exempelvis stekt eller lättkokt broccoli, hyvlade morötter eller kål. Gör gärna en dubbelsats.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpakärnor, solrosfrö & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...