Meny

Pasta med rostade tomater & broccoli

4 portioner

1 broccoli
4 tomater, i klyftor
1 vitlöksklyfta
2 msk mild olivolja
1 tsk hackad färsk chili
1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
salt och peppar
riven eller smulad ost
4 portioner valfri pasta eller tortellini

Sätt ugnen på 175°. Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stjälken tunt. Lägg på en plåt tillsammans med tomaterna.

Riv över vitlök, ringla över olja, strö på kryddor och vänd runt. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills det får färg.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Vänd ner tomater och broccoli i den nykokta pastan. Ringla över olja och strö på ost. Bjud med sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli, tomat & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...