Meny

Ugnsrostad brysselkål med chiliyoghurt

1 sats

300 g brysselkål
2 msk olivolja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk torkad rosmarin eller oregano
1/2 tsk spiskummin
Dipp:
2 msk olivolja
3–4 msk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk chilisås
1 tsk senap
salt och peppar

Sätt ugnen på 180°. Rengör och dela brysselkålen på mitten. Lägg halvorna i en skål, ringla över olja och kryddor och blanda väl. Lägg ut brysselkålen med snittytan uppåt på en bakplåt.

Sätt in i ugnen och baka i 10 minuter, ta ut plåten, vänd brysselkålen och baka i ytterligare 10 minuter. Rör ihop ingredienserna till dippen i en skål. 

Servera rostad brysselkål och doppa i chiliyoghurt. 

Recept: Niina Snijder

Tips brysselkål, rosmarin & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...