Meny

Kimchi på tre sorters kål

8–10 PORTIONER

500 g vitkål (eller 1 kg om du vill göra din kimchi på bara vitkål)
250 g rödkål
400 g brysselkål

KRYDDBLANDNING:
1 msk fermenterad räkpasta (finns i asiatiska affärer)
4 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad ingefära
2 msk torkade chiliflingor
2 finhackade medelstarka röda chilifrukter
4 msk grovt havssalt
4 msk vatten

Skär de olika kålsorterna i fina strimlor.

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en rymlig skål. Vänd ner kålstrimlorna så att de täcks helt. Låt dra i 2 dagar i kylen, i en bunke täckt med ett uppochnervänt fat.

Recept: Jens Linder

Tips brysselkål, rödkål & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...