Kimchi på tre sorters kål
8–10 PORTIONER
500 g vitkål (eller 1 kg om du vill göra din kimchi på bara vitkål)
250 g rödkål
400 g brysselkål
KRYDDBLANDNING:
1 msk fermenterad räkpasta (finns i asiatiska affärer)
4 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad ingefära
2 msk torkade chiliflingor
2 finhackade medelstarka röda chilifrukter
4 msk grovt havssalt
4 msk vatten
Skär de olika kålsorterna i fina strimlor.
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en rymlig skål. Vänd ner kålstrimlorna så att de täcks helt. Låt dra i 2 dagar i kylen, i en bunke täckt med ett uppochnervänt fat.
119 recept med Brysselkål, Rödkål & Vitkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Vitkålslåda
- Vitkål- och grönkålsbiffar
- Vitkålssallad med riven morot och majonnäs
- Stekt vitkål med vitlök
- Ugnsbakad vitkål
- Rotfruktssoppa
- Ugnsbakad rödkål
- Rödkålsgryta
- Coleslaw på rödkål och morot
- Koreansk coleslaw
- Ugnsrostad vitkål
- Krämig zucchini & vitkål
- Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter
- Rödkålssallad med äpple
- Ugnsrostad brysselkål med halsselnötter
- Citronmarinerad rödkål med äpple
- Ugnsrostad brysselkål med chiliyoghurt
- Höstgryta
- Rödkålssallad med äpple
- Coleslaw på curry & äpple
- Pizzasallad
- One pot pasta med grönsaker
- Rödkålssallad med äpple & ingefära
- Råriven rödkål med äpple & grönmögelost
- Varm rödkålssallad med apelsin & russin
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Sötpotatisbowl
- Kål & äppelpanna
- Smörstekt rödkål med ingefära & sirap
- Karamelliserad rödkåls- & lökpaj
- Vitkålssallad med kikärtor och tahini
- Coleslaw med betor & pecorino
- Coleslaw med äpple & lök
- Krämig kålsallad med senap
- Veckans vitkålssallad
- Vitkål med surkål & äpple
- Morotssallad med fänkål & äpple
- Vitkål med brynt nötsmör
- Mustig kålsoppa med lök
- Vitkålssallad med bönor & morot
- Rödkålsslaw med fetaost och oliver
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål och lime
- Ugnsstekt sötpotatis med rödkål
- Inlagd rödkål med äpple och nejlika
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Äppel- och vitkålssallad med myntavinägrett
- Vitkålstzatziki med dill
- Vitkålssoppa
- Vitkålssallad med ättika och dill
- Vitkålssallad med äpple och valnötter
- Vitkålssallad med yoghurt och mynta
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Vitkålssallad med morot och persilja
- Vitkål med soja och russin
- Vitkål 1-2-3
- Ulriks rabarbercoleslaw
- Snabbpicklad rödkål
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörslungad brysselkål med päron och hasselnötter
- Smörkokt rotselleri med äpple och brysselkål
- Smörbakad kål
- Rödkålssallad med valnötter
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med klementiner
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rödkålssallad
- Rödkål med ingefära och timjan
- Ugnsstekt vitkål med hasselnötter och comté
- Rostad färsk vitkål med vitlök och citron
- Magnus coleslaw
- Kålrotsragu med brysselkål och senap
- Kåldolmar med hel korn, rödbetor och getost
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Karamelliserad rödkåls- och lökpaj
- Isad lök- och kålsoppa
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Getostgratinerad färsk vitkål med zucchini och tomat
- Dannes vitkålssallad
- Coleslaw på rödkål och pepparrot
- Coleslaw
- Brysselkål med soja och sesam
- Färsk vitkål med citronette
- Basrecept surkål
- Asiatisk kålsallad
- Smothered cabbage, västindisk kål
- Krämig vitkåls- och morotssallad
- Asiatisk råstekt vitkål
- Ingalills vitkålsoppa
- Balsamvinägerbräserad rödkål
- Snabbsyltad rödkål
- Rödkålssallad med apelsin och russin
- Brysselkål med lök och mandel
Kött
- Gräddig färspanna med vitkål & persilja
- Tortilla med vitkål och sidfläsk
- Vilt- och kålgryta
- Ugnsstekt vitkål med äpple och honung
- Somrig vitkålssallad
- Rödkålssallad med bacon och valnötsvinägrett
- Rödkål från sydtyrolen
- Rostbiffswrap med steppsallad
- Lammfärssoppa med kål
- Lamm med vitkål och kummin
- Lamm i kål
- Kålpudding
- Kåldolmar
- Vitkål med bacon och vinägrett
- Brysselkåls- och potatisstomp med rökt sidfläsk
Vitkål
Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...