Meny

Krämig zucchini & vitkål

4 portioner

400 g vitkål (ca 1/2 vitkål)
1 zucchini
2 dl grädde
150 g fetaost
1 skvätt äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Hacka vitkål i större bitar. Skär zucchini i bitar. Stek vitkål och zucchini en stund i olja, tills det får färg och börjar mjukna. 

Häll över grädde och sänk värmen. Låt puttra en stund tills det är mjukt. 

Smula över fetaosten och rör runt. Smaka av med en skvätt äppelcider-vinäger, salt och peppar.
Servera varmt till ris, potatis eller pasta.

Recept: Niina Snijder

Tips grädde, vitkål & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...