Meny

Markus zucchinisoppa med parmesanost

4 PORTIONER

1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk olivolja
2 zucchini, i mindre bitar
1–1 1/2 liter vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 msk smör
salt och svartpeppar

TILL SERVERING:
rikligt med finriven parmesanost

Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt zucchini och låt fräsa i ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt koka under lock tills zucchinin är mjuk, ca 15 minuter.

Tillsätt smör och mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar. Lägg rikligt med riven parmesanost i tallriken och häll över soppan.

Recept: Markus Aujalay

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...