Meny

Sallad med zucchini, kapris och cornichoner

4 PORTIONER

200 g zucchini
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
1 lök, fint tärnad
1 msk kapris
1 msk hackade cornichoner
rivet skal och saft av en 1/2 citron
sallat

Sätt ugnen på 200°.

Skiva 1/4 av zucchinin riktigt tunt och lägg i en skål. Tärna resten och lägg på en plåt. Riv över vitlök, ringla över lite olivolja, salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen ca 15 minuter.

Blanda lök, kapris och cornichoner med zucchiniskivorna. Vispa ihop resterande olivolja med citronskal och -saft. Vänd ner det och den rostade zucchinin i skålen. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg sallatsblad på ett fat och fördela zucchinisalladen ovanpå.

Gott till exempelvis kyckling och fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...