Meny

Ugnsstekt aubergine och/eller zucchini med kikärtor och spiskummin

4 PORTIONER

1 aubergine och/eller 1 stor zucchini
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
3 msk olivolja
salt och peppar
3 dl kokta kikärtor
1 msk rödvinsvinäger
2 nävar rivna sallatsblad

Sätt ugnen på 225°.

Skär aubergine och zucchini i klyftor och lägg på en plåt.

Riv vitlöksklyftorna och blanda med sambal oelek, spiskummin och olivolja i en skål. Häll blandningen över klyftorna. Salta, peppra och rör runt. Stek i ugnen tills de fått färg, 15–20 minuter. Strö över kikärtorna och låt rosta med ett par minuter så att de blir varma.

Droppa vinäger över de ugnsstekta grönsakerna och vänd runt. Fördela sallaten på ett uppläggningsfat och lägg grönsakerna ovanpå.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...