Meny

Pastasås med aubergine & tomater

4 PORTIONER

1 gul lök
1 aubergine
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt eller rött vin
1 kvist rosmarin, hackad eller 2 tsk torkad
1 förp krossade tomater, ca 400 ml
2 msk japansk soja
4 portioner spaghetti
ev riven parmesan till servering

Skala och hacka löken och skär auberginen i tärningar. Fräs i oljan och pressa i vitlöken när det börjar få lite färg.

Häll i vinet och låt nästan koka in. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och soja och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka spaghettin och servera med såsen. Bjud gärna riven parmesan till.

Tips! Hacka gärna några sardeller fint och tillsätt i såsen. De ger sälta och extra djup i smaken.

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.