Meny

Auberginepinsa

 2–4 portioner

1 aubergine
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
½ citron
2 pinsa-bottnar
150 g crème fraiche
80 g riven smakrik hårdost ex västerbotten eller parmesan
1 fint skuren lök
½ dl pinjenötter

Sätt ugnen på 180 grader.

Skiva auberginen tunt på längden och lägg ut på en oljad plåt. Rosta i ugnen ca 15 min. Höj därefter ugnen till 220 grader.

Mixa vitlök, citronjuice samt zest, chili och olivolja. Pensla över vitlöksröran över auberginen och salta.

Blanda crème fraiche med hälften av osten, salt och lite av oljan. Bred ut jämt över pinsabottnarna. Toppa med aubergine, lök, pinjenötter och avsluta med resten av osten. Gratinera i ugnen 7–8 minuter. Servera som lunch eller snacks.

Recept: Frida Sandberg

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.