Meny

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

4 PORTIONER

1 aubergine
2 små zucchini
olivolja
salt och peppar
1/2 dl hackad färsk basilika
2–3 dl riven parmesanost

Tomatsås:
1 burk hela tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°.

Mixa tomater, vitlök, socker och olivolja till tomatsåsen slätt. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Skär aubergine och zucchini i centimetertjocka skivor. Stek dem gyllenbruna i olivolja. Salta och peppra. Täck botten på en ugnssäker form med aubergineskivorna. Bred ut ett lager med tomatsås ovanpå och strö över basilika och hälften av parmesanosten. Täck med zucchiniskivorna. Bred ut ytterligare ett lager med tomatsås och strö slutligen över resten av parmesanosten. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Gott till exempelvis lamm.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.