Meny

Grillad aubergine med grillost och örter

2–4 portioner

1 aubergine
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
salt och peppar
200 g grillost
½ citron
1 dl färska örter

Dela auberginen på mitten och lägg på medelvarm grill med köttsidan nedåt. Grilla tills den fått färg, vänd och grilla den mjuk på andra sidan. 

Riv vitlök och rör ihop med oljan. Lägg auberginen på en liten plåt eller värme­­­tålig form och ställ tillbaka på grillen. Skeda över vitlöksoljan, salta och peppra. Vänd auberginen då och då. 

Grilla osten runt om. Grilla den halva citronen.

Dela auberginen i klyftor och skiva osten. Lägg på ett fat. Pressa över citron och toppa med örter. 

Gott till exempelvis focaccia.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.