Meny

Omelett med aubergine och zucchini

2–3 PORTIONER

1/2 aubergine
1/2 zucchini
2 chorizokorvar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar
3 ägg
1 msk vatten
1 dl riven manchegoost

Sätt ugnen på 200°.

Skär aubergine och zucchini i klyftor. Skiva chorizon. Lägg allt på en plåt.

Riv vitlöken, blanda med 1 msk olivolja, gnid in i grönsakerna och korven. Salta och peppra. Rosta i ugn 10–15 minuter.

Vispa ihop ägg och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Stek omeletten i en riktigt het stekpanna. Lägg på de rostade grönsakerna och korven. Strö över osten och vik ihop. Servera med en sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...