Meny

Klar zucchinisoppa

4 PORTIONER

1 purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
1 stor zucchini eller 2 små, skivade
salt och peppar
2 msk hackad basilika
1 dl riven parmesanost

Fräs purjolök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull. Tillsätt vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt buljong och låt sjuda i 15 minuter.

Stek zucchiniskivorna hastigt i olivolja, lägg i soppkastrullen och koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Strö över basilika och parmesan­ost och servera.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...