Meny

Mangold- och zucchiniwok med tofu

4 portioner

300 g tofu
300 g mangold
1 knippe persilja
1 purjolök
1 zucchini
olja till stekning
ev lite pressad vitlök
salt, peppar och soja efter smak

Skär tofu i bitar. Skölj mangolden och skär i strimlor. Hacka persilja. Skär purjolöken i tunna skivor och skär zucchini i små bitar.

Värm olja i en wok eller stor gryta. Stek tofun tills den fått en fin färg. Ta ut tofun när den är färdig och ställ åt sidan.

Stek purjolök och zucchini tills de mjuknat. Tillsätt mangold och persilja och stek lite till – mangolden ska bli mjuk. Lägg tillbaka tofun i woken och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite pressad vitlök och sojasås. 

Servera till ris, quinoa eller som den är. 

Recept: Niina Snijder

Tips mangold & zucchini

1/30

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...