Meny

Grönsakspaj med purjolök & mangold

4 portioner

1 pajdeg
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl havremjölk eller annan mjölk
150 g riven ost
2 palsternackor, riven
1 morot, riven
1 purjolök, hackad
3 blad mangold, strimlad
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut pajdegen i en stor pajform. Vik in kanterna. Nagga bottnen med en gaffel och täck gärna kanterna med folie. Baka pajdegen i ca 15–20 minuter i ugnen. Ta bort folien.

Vispa ihop ägg med mjölk, grädde och ost. Smaksätt med salt och peppar. Lägg alla grönsakerna på pajdegen och häll över äggsmeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Servera pajen varm med en god grönsallad.

Recept: Niina Snijder

Tips mangold, morot & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...