Meny

Inlagd sill

4–6 PORTIONER

1 rödlök, tunt skivad
1 medelstor morot, tunt skivad
4 urvattnade sillfiléer
Ättikslag:
3/4 dl ättiksprit, 12%
2 1/4 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna. Rör ner rödlöks- och morotsskivorna. Låt kallna helt.

Lägg sillfiléerna i en bunke. Häll ättikslagen över och låt stå i kylen minst 1 dygn. Se till att lagen täcker filéerna ordentligt. Skär sillfiléerna i mindre bitar och servera. Sillen håller sig upp till en vecka i kylen.

Recept: Ingela Persson

Tips morot & rödlök

Grönt

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...