Meny

Ingefärsslungade morötter med purjolök

4 portioner

1 stor morot
10 cm purjolök (gärna den ljusa delen)
50 g smör
1–2 msk riven ingefära
1 tsk hackad chili
salt
1 msk sesamfrö

Skala moroten och skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Strimla purjolöken fint. 

Smält smöret i en vid kastrull och smaksätt med ingefära och chili – ta lite till en början och öka till önskad hetta. Lägg i morot och purjolök. Rör om och låt småputtra tills allt mjuknat. Smaksätt med salt och strö i sesamfrö.

Servera gärna till asiatiskt ris, sojamajonnäs och ett ägg.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära, morot & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...