Meny

Tomatsoppa med morot & kikärter

4 PORTIONER

1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 morötter
1 tsk timjan
1 nypa cayennepeppar
4 tomater
2 dl vitt vin
8 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 frp kokta kikärtor

Skala och skiva lök och vitlök och fräs det i oljan i en vid kastrull. Skala morötterna och skär i jämnstora bitar och låt fräsa med löken i kastrullen, strö i timjan och cayennepeppar.

Tärna tomaterna och rör ner dem i kastrullen, tillsätt vin, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt vatten och buljong. Koka upp igen och låt sjuda i ca 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Skölj kikärtorna och låt rinna av väl. Rör ner kikärtorna och låt dra ett par minuter.

Strö i hackade örter vid serveringen och bjud med bröd och ost.

Tips gul lök, morot & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...