Meny

Fylld portabello med paprika & bulgur

2 PORTIONER

2 portabello
1 msk olivolja
salt och peppar
FYLLNING:
1/2 lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl kokt bulgur
1/2 dl lagrad ost, exempelvis manchego

Sätt ugnen på 225°C.

Skär ett tunt rutmönster på svamphatten, ta bort foten. Stek svampen på båda sidor i olja i en panna tills den mjuknar. Salta, peppra, lägg svampen i en ugnsform med undersidan upp.

Tärna lök och paprika, och stek hastigt i oljan med riven vitlök. Strö i bulgur, salta, peppra och vänd runt. Fördela fyllningen på svamparna och strö över ost.

Gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera gärna med tomatsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, paprika & svamp

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...