Meny

Fyllda paprikor

2 portioner

2 paprikor
1 majskolv
1 dl kokt quinoa eller ris
½ dl kokta bönor
1 lök, hackad
1–2 vitlöksklyftor
1 tomat
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
salt och peppar
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär av toppen på paprikorna och ta bort fröna. Om paprikorna inte står stadigt, skär lite av botten för att de kan ska kunna stå stadigt i en ugns­form.

Skär tomaten i bitar. Skär av majsen från kolven. Hacka lök och vitlök och stek långsamt i smör eller olja i några minuter. Tillsätt sedan bönor, quinoa/ris, tomat, majs och kryddorna. Stek på medelhög värme en stund. Fyll paprikorna med fyllningen och strö över riven ost. Ställ de fyllda paprikorna i en ugnsform och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Paprikan ska vara mjuk och osten smält.

Recept: Niina Snijder

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...