Meny

Tomat- och paprikasalsa

4 PORTIONER

3–4 tomater
1 paprika
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk finhackad röd eller grön chili
2 msk pressad lime eller citron
2 msk olivolja
1 knippe koriander, hackad
salt

Halvera tomaterna och gröp ur kärnhusen, spara dem gärna i frysen för att använda i tomatsås eller soppa en annan gång. Halvera paprikan och ta bort kärnhuset. Skär tomat och paprika i små tärningar. Blanda med lök, vit­lök och chili i en skål. Smaksätt med citrus, olivolja, koriander och salt. Låt dra i rumstemperatur ca 30 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...