Meny

Gratinerad fisk med tomat

4 PORTIONER

2 dl skivad purjolök
1 msk smör
100 g (1 ask) babyspenat
salt och peppar
3–4 tomater, skivade
600 g fiskfiléer
1/2 dl hackad dill
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200°.

Fräs purjolök i smör utan att den får färg i ett par minuter. Vänd ner spenat och rör runt. Salta och peppra. Bottna en ugnssäker form med blandningen, täck med hälften av tomaterna och lägg fiskfiléer ovanpå. Salta och peppra.

Fördela de resterande tomat­skivorna på fisken och strö över dill. Häll i grädde och gratinera i ugnen tills fisken är färdig, ca 20 minuter.

Gott med ris och citron till.

Recept: Ingela Persson

Tips purjolök, spenat & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...