Meny

Champinjon- och spenatpaj

4–6 portioner

1 pajdeg
1 purjolök
1 ask champinjoner
1–2 morötter
3 ägg
1 dl grädde/havregrädde
ca 2 dl riven ost
2 dl mjölk/havremjölk
1 tsk dragon
salt och peppar
1 påse spenat

Sätt ugnen på 200 grader.

Förbered pajdeg (sök bland våra recept på ekoladan.se). Förbaka enligt instruktionerna i en pajform, nagga med en gaffel.

Ansa och skiva purjolöken tunt. Skiva champinjonerna. Riv morötterna grovt. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och mjölken tillsammans med kryddorna. Stek grönsakerna tillsammans med spenaten i lite olja, tills de blivit mjuka och spenaten har minskat i volym.

Lägg grönsakerna på pajdegen och häll över äggstanningen. Baka i ugnen i 20-25 minuter eller tills ytan har fått en fin gyllene färg. Servera med en god grönsallad.

Tips champinjon & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...