Meny

Champinjoner i tomatsås

4 PORTIONER

2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad röd chilifrukt eller 1 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
1 burk hela tomater, ca 400 g
250 g champinjoner
1/2 dl finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar

Fräs vitlök och chili i olivolja i en kastrull i någon minut utan att de får färg. Tillsätt tomaterna, hacka sönder dem något och låt sjuda i 20 minuter under lock.

Skär stora svampar i 4 bitar eller använd små hela. Vänd ner dem och persiljan i tomatsåsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda tills svampen är mjuk, 10–15 minuter.

Servera som tillbehör eller som förrätt med en bit bröd.

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...