Meny

Pasta med svamp och grönkål

4 PORTIONER

400 g pasta
100 g grönkål, strimlad eller riven
1 ask svamp, t ex champinjoner
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
salt och peppar
ca 1 dl grovt riven parmesan

Koka pastan enligt angivelserna på paketet, låt grönkålen koka med den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Skär svampen i bitar. Stek dem i olivolja i en het panna tills de fått färg. Strö i lök och vitlök, lägg i smör och låt steka ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner den stekta svampen i pastan och strö osten över.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...