Pasta med svamp och grönkål
4 PORTIONER
400 g pasta
100 g grönkål, strimlad eller riven
1 ask svamp, t ex champinjoner
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
salt och peppar
ca 1 dl grovt riven parmesan
Koka pastan enligt angivelserna på paketet, låt grönkålen koka med den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.
Skär svampen i bitar. Stek dem i olivolja i en het panna tills de fått färg. Strö i lök och vitlök, lägg i smör och låt steka ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner den stekta svampen i pastan och strö osten över.
117 recept med Champinjon & Grönkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsstuvning
- Enkel linsgryta med grönkål och rostad pumpa
- Varm morot– och grönkålssallad med apelsin
- Grönkålspesto
- Vitkål- och grönkålsbiffar
- Champinjon- och spenatpaj
- Grönkålsmos
- Rotmos med majrova och grönkål
- Grönkålspesto
- Grönkålssås med pasta
- Grönsaksrätt i tomatsås
- Kålsallad med citrondressing
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Grönkålssallad med valnötter
- Majrovor med grönkål & mandel
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Grönkålssallad med apelsin & valnötter
- Kålsallad med apelsin & ingefära
- Grönkålspesto
- Grönkål- & basilikapesto med spaghetti
- Grönkålssallad med svarta bönor & chili
- Grönkålshummus
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Grönkålschips
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Ugnsbakad palsternacka med mandelvinägrett
- Gratinerad jordärtskocka med grönkål
- Grönkålsrisotto med citron och pecorino
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Spetskål med frasig grönkål
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Ragu på savojkål/grönkål, purjolök och äpple
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsstekt jordärtskocka med purjolök och grönkål
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Stuvad grönkål med dijonsenap
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad
- Rotpersilja med svamp och lök
- Puré på halmbakat äpple och palsternacka med grönkål och rimmat fläsk
- Pizza “Blanco” med potatis, grönkål och zucchini
- Grönkåls- och jordnötspesto
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Lökragu med grönkål eller savojkål
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett
- Klassisk dansk långkål
- Jordärtskocks- och grönkålssallad
- Grönkålssoppa
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Grönkålsrisotto med citron
- Grönkålsgremolata
- Grönkål med päron och hasselnötter
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gräddkokt jordärtskocka med grönkål
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Caldo verde
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Svamp- och äppelragu
- Rogers grönkålssoppa
- Gräddkokt grönkål med senap
Ägg
- Äggröra med svamp
- Smörstekt svamp med mangold och ägg
- Sallad på färsk svamp
- Pocherat ägg med svamp
- Omelett med svamp och hamburgerkött
- Omelett med grönkål och tomat
- Grönkål- och valnötspaj
- Grönkåls- och vitkålsfrittata med varmrökt lax
- Fransk äggröra med svamp och persilja
- Omelett med champinjoner och soja
- Svampomelett med tomatsallad
Grönkål
Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...