Meny

Majrovor med grönkål & mandel

2-4 portioner

300 g majrovor
1 salladslök
100 g grönkål
50 g smör
1/2 citron
salt och peppar
1/2 dl hackade salta mandlar

Skala eller skrubba majrovorna. Skär i klyftor och koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Lyft upp majrovorna och lägg i en skål. Riv grönkålsbladen i mindre bitar från mittstocken.

Koka upp vattnet igen, lägg i kålen och låt den koka som hastigast. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt 1/2 dl vatten, lägg i majrovorna och låt dem småputtra. Ansa och skiva salladslöken och vänd ner i majrovorna tillsammans med grönkålen. Riv i citronskal och smaksätt med salt och peppar. Avsluta med att strö i mandel. 

Gott till exempelvis en bit fisk eller kokta gryner.

Tips grönkål, majrova & salladslök

Grönt

Salladslök

Kallas ibland piplök men heter spring onion på engelska, och får därför ibland felaktigt namnet vårlök i Sverige...