Meny

Olivoljekokt majrova med äpple och koriander

4 PORTIONER

400 g majrova, klyftad
2 lökar, klyftade
ca 2 dl olivolja
ca 2 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta, skivad
saft och rivet skal av 1/2 citron
1 äpple, fint strimlat
1/2 dl grovt hackad färsk koriander
salt och peppar

Lägg majrovor och lök i en kastrull. Täck med olivolja och buljong. Tillsätt vitlök, citronskal och -saft. Koka upp och låt sjuda tills majrovorna är mjuka.

Vänd ner äpple och koriander. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis fläskkött.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & majrova

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...