Meny

Äppelfläsk

4 PORTIONER

500 g lättrimmat sidfläsk, skivat
4 fasta syrliga äpplen
4 gula lökar, skivade
nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:
kokt potatis

Skala äpplena. Kärna ur dem och skär i 1/2 cm tjocka skivor.

Skär bort svålen på fläskskivorna. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna. Lägg dem på en tallrik och fördela äppelskivorna ovanpå. Bryn löken i samman panna. Sila löken så att fettet rinner av. Fördela löken på äppelskivorna. Låt alltsammans glida ner i den tomma stekpannan. Slå på lite vatten och låt sjuda i 20 minuter under lock.

Krydda med nymalen svartpeppar och servera med kokt potatis.

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...