Meny

Savojkålsragu med linser och äpple

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud, strimlat
2 msk finhackad purjolök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 msk hackad persilja
1 äpple, fint tärnat

KOKTA LINSER:
4 dl små gröna linser
1/2 morot, i grova bitar
1/2 gul lök, i grova bitar

Koka linserna mjuka i vatten med morot och lök, ca 20 minuter. Häll av vattnet och plocka upp moroten och löken.

Koka savojkålen i saltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och låt svalna.

Fräs löken mjuk i smör utan att den får färg. Häll i grädde och låt koka upp. Vänd ner kålen, linserna, äpple och persilja. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis kyckling eller stekt rimmat sidfläsk.

Tips äpple & savojkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...