Meny

Savojkålspasta med parmesan- och yoghurtsås

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
400 g torkad pasta, t ex tagliatelle
ca 12 körsbärstomater

PARMESAN- OCH YOGHURTSÅS:
1 msk olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl riven parmesan- eller cheddarost
salt
ett par droppar tabasco

Plocka bort och släng de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Skär av resterande blad från rotstocken. Lägg varje blad på en skärbräda och krossa den hårda mittnerven genom att banka försiktigt med en kastrullbotten. Halvera bladen, lägg dem på varandra och strimla fint.

Koka pastan i lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i savojkålen när det återstår 3-4 minuter av koktiden. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Lägg tillbaka alltsammans i kastrullen. Rör i lite smör.

Mixa ihop ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och tabasco. Vänd ner såsen i pastan.

Servera savojkålspastan med ett par halverade körsbärstomater ovanpå.

Recept: Per Gustafson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...