Meny

Toskansk savojkålsgryta

4 PORTIONER

2 gula lökar, skivade
2 vitlöksklyftor, hackade
2–3 msk olivolja
1 savojkålshuvud, strimlat
(1 blekselleristjälk, skivad)
2 dl kycklingbuljong
1 krm torkad timjan
5 skivor prosciutto eller lufttorkad skinka, tärnad
1 dl kokta stora vita bönor (smörbönor)
salt och svartpeppar

Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull utan att de får färg. Tillsätt savojkål och eventuellt blekselleri och fortsätt fräsa tills grönsakerna har mjuknat. Slå på buljong och tillsätt timjan, skinka och bönor. Låt sjuda 15 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och olivolja.

Recept: Paul Svensson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...