Meny

Stekt kycklingfilé med svamp och savojkål

4 PORTIONER

4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
2 vitlöksklyftor, krossade
1 kvist färsk rosmarin
1/2 dl olivolja
4 dl tunt skivad svamp, t ex karl-johan, champinjoner
500 g savojkål, strimlad
3 dl kycklingbuljong

Sätt ugnen på 150°.

Bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Stek färdigt i ugnen, ca 10 minuter.

Fräs vitlök och rosmarin i olivolja tills vitlöken börjar få färg. Lyft upp vitlöken och rosmarinkvisten. Fräs svampen gyllenbrun i oljan, i ett par minuter.

Fräs savojkålen i lite olja i en kastrull. Häll i buljongen och koka kålen nätt och jämnt mjuk. Vänd ner svampen och smaksätt med salt och peppar.

Skär kycklingfiléerna i skivor. Lägg dem på en bädd av savojkål och svamp.

Tips champinjon & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...