Inkokt svamp med tomat och örter
4 PORTIONER
1 ask skogschampinjoner
1 lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
1 ask/burk passerade tomater
1 nypa grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
balsamvinäger
Skär svampen i klyftor. Stek tillsammans med lök och vitlök i olja i en kastrull ett par minuter. Tillsätt örter och vin och sjud tills den mesta vätskan har kokat in.
Rör i tomater och buljong och låt sjuda ca 30 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar balsamvinäger. Vänd gärna ner nykokt pasta eller potatisgnocchi i såsen.
58 recept med Champinjon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Champinjon- och spenatpaj
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Rotpersilja med svamp och lök
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Svamp- och äppelragu
Champinjon
Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...