Meny

Inkokt svamp med tomat och örter

4 PORTIONER

1 ask skogschampinjoner
1 lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
1 ask/burk passerade tomater
1 nypa grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
balsamvinäger

Skär svampen i klyftor. Stek tillsammans med lök och vitlök i olja i en kastrull ett par minuter. Tillsätt örter och vin och sjud tills den mesta vätskan har kokat in.

Rör i tomater och buljong och låt sjuda ca 30 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar balsamvinäger. Vänd gärna ner nykokt pasta eller potatisgnocchi i såsen.

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...