Meny

Svampsoppa

4 PORTIONER

200 g färsk svamp, t ex champinjoner, i mindre bitar
2 msk smör
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
6 dl hönsbuljong
1/2 dl portvin
4 dl vispgrädde
2 msk hackad bladpersilja
salt och peppar

Fräs svampen i smör tills den har fått lite färg i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa i ytterligare några minuter. Slå på buljong och koka i 10 minuter. Häll i portvin och grädde. Låt koka i ytterligare 10 minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt persilja och smaksätt med salt och peppar.

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...