Meny

Ugnsstekt fisk med svamp och dijonsenap

4 PORTIONER

250 g champinjoner, klyftade
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
en klick smör
salt och peppar
ca 600–800 g vit fiskfilé, i portionsbitar
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
rikligt med hackad dill och persilja

Sätt ugnen på 200°.

Stek svamp, lök och vitlök gyllene i smör. Salta och peppra rikligt. Lägg över i en ugnssäker form. Lägg på fiskbitarna, salta och peppra.

Vispa ihop grädde och senap. Häll det över fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter. Strö över dill och persilja.

Gott med kokt potatis till.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...