Ugnsstekt fisk med svamp och dijonsenap
4 PORTIONER
250 g champinjoner, klyftade
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
en klick smör
salt och peppar
ca 600–800 g vit fiskfilé, i portionsbitar
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
rikligt med hackad dill och persilja
Sätt ugnen på 200°.
Stek svamp, lök och vitlök gyllene i smör. Salta och peppra rikligt. Lägg över i en ugnssäker form. Lägg på fiskbitarna, salta och peppra.
Vispa ihop grädde och senap. Häll det över fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter. Strö över dill och persilja.
Gott med kokt potatis till.
58 recept med Champinjon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Champinjon- och spenatpaj
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Rotpersilja med svamp och lök
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Svamp- och äppelragu
Champinjon
Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...