Pasta med champinjoner
4 PORTIONER
350–400 g pasta, t ex spaghetti
200 g svamp, t ex champinjoner
1 msk olivolja
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och peppar
TILL SERVERING:
hackad persilja
riven parmesanost
Koka pastan “al dente” i saltat vatten i en kastrull.
Stek svampen i olivolja i en het stekpanna i någon minut. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare någon minut. Häll i vin och grädde och låt koka ihop något. Smaksätt med salt och peppar.
Vänd ner såsen i pastan. Servera med persilja och parmesanost.
59 recept med Champinjon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Champinjon- och spenatpaj
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Rotpersilja med svamp och lök
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Svamp- och äppelragu

Champinjon
Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...