Meny

Sallad med jordärtskocka och svamp

4 PORTIONER

200 g jordärtskockor
sallat
1 lök, finhackad
1/2 ask champinjoner, tunt skivade

VINÄGRETT:
1 tsk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk hackad gräslök
2 msk klippt kryddkrasse
salt och peppar

Skrubba jordärtskockorna och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka hastigt i saltat vatten, bara tills de mjuknat lite. Häll av vattnet, skölj i kallt vatten och låt rinna av.

Blanda jordärtskocksskivorna, rivna salladsblad, lök och svamp i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Vänd ner den i salladen.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...