Meny

Jordärtskocka med äpple och grönkål

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 timjankvistar
100 g grönkål
1 dl tärnad lök
2 äpplen, klyftade
2 msk smör
1 dl hasselnötter, hackade

Sätt ugnen på 200°.

Tvätta skockorna väl och dela dem på längden. Lägg i en skål, vänd ner olivolja, riv i vitlök, salta och peppra. Toppa med timjan. Fördela på en ugnsplåt och rosta i ugn ca 20 minuter.

Skär grönkålen i mindre bitar. Koka upp vatten med lite salt. Lägg i kålen och låt koka 1 minut. Häll av och låt rinna av väl.

Stek lök och äpple gyllenbruna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och vänd ner grönkål och hasselnötter. Lägg skockorna på ett fat och häll fräset över.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...