Meny

Rostade jordärtskockor med parmesan och persilja

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor, skrubbade och halverade
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
2 kvistar timjan
salt och peppar
100 g parmesanost, finriven
1/2 dl panko-ströbröd
rivet skal av 1/2 citron
1 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 200°.

Lägg jordärtskockorna på en plåt. Vispa ihop olivolja, vitlök, timjan, salt och peppar. Vänd skockorna i bland­­ningen. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Blanda parmesanost, panko och rivet citronskal i en skål. Strö det över jordärtskockorna och stek ytterligare 3–5 minuter. Strö över persilja.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...