Meny

Anna Sifs jordärtskockssoppa

4 PORTIONER

500 g jordärtskockor
1 dl hackad blandad svamp
1/2 msk matolja
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 dl grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
salt och peppar
(fint skuren gräslök)

Skala jordärtskockorna och skär dem i skivor.

Fräs svampen i olja i en kastrull tills den har fått lite färg. Tillsätt skockorna, lök och vitlök. Låt fräsa i några minuter. Slå på buljong och vin. Låt koka i 30 minuter. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 15 minuter. Mixa soppan och låt koka ihop till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar. Garnera eventuellt soppan med gräslök.

Recept: Anna Sif Olafsson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...