Meny

Ugnsstekta jordärtskockor med spenat och senap

4 PORTIONER

400–500 g jordärtskockor
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 msk dijonsenap
1 msk vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
1/2 lök, fint tärnad
1/2 ask babyspenat

Sätt ugnen på 200°.

Skrubba jordärtskockorna och skär en eller två stycken i riktigt tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten. Skär resten i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i 1 msk olivolja, vitlök, salt och peppar på en plåt. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Vispa ihop senap, grädde, vinäger och resterande olivolja i en skål.

Häll av vattnet på de tunt skivade jordärtskockorna. Lägg dem tillsammans med de ugnsstekta skockorna och lök i en skål. Vänd ner dressingen och avsluta med babyspenaten.

Gott till pannbiff eller viltstek.

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...