Meny

Jordärtskocks- och grönkålssallad

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor
2 dl mycket tunt strimlad grönkål
1 dl skivad purjolök
1 dl hackade och rostade hasselnötter

BALSAMVINÄGRETT:
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
3 msk olivolja
salt och peppar

Tvätta skockorna väl och skär i tunna skivor. Koka dem hastigt i lättsaltat vatten tills de mjuknat något, 2–3 minuter. Låt grönkålen koka med någon minut mot slutet. Häll av vattnet, kyl i kallt vatten och låt rinna av. Lägg i en skål och vänd ner purjolök.

Vispa ihop vinäger, honung och olja. Vänd ner vinägretten i salladen, smaksätt med salt och peppar och strö hasselnötter över.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...