Meny

Grönsaksrätt i tomatsås

4 portioner

600 g grönkål (kan till hälften ersättas av t ex palmkål)
300 g zucchini
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och peppar

Ta bort stammen från grönkålen och hacka bladen. Skär zucchinin i bitar. Hacka lök och vitlök. 

Stek all lök i en gryta eller kastrull på medelhög värme tills den fått lite färg, låt det ta en stund (gärna minst 10 minuter) för att verkligen få fram smakerna. Lägg i kål och zucchini och stek tills grönsakerna blivit mjuka och minskat i volym. Häll sedan i krossade tomater och örter. Låt små­puttra några minuter och smaka av med salt peppar och eventuellt lite citronsaft eller vinäger. 

Servera till ris, pasta eller bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips grönkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...