Meny

Grönkål- och valnötspaj

1 STYCKEN

DEG:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl mager Kesella

FYLLNING:
250 g färsk grönkål
3 lökar, gula eller röda, hackade
smör till stekning
2 dl grovt hackade valnötter
1–2 dl riven ost
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
salt och peppar

Blanda ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Låt vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°.

Kavla eller tryck ut degen så att den täcker botten och kanter av en stor pajform. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ta bort stjälkarna från grönkålen. Skölj och hacka resten grovt. Koka grönkålsbladen hastigt i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

Fräs löken i smör i en stekpanna i nårgra minuter. Fyll pajskalet med löken och grönkålen. Strö över valnötter och ost.

Vispa ihop ägg och gräddmjölk i en bunke. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i ugnen i 30–40 minuter.

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...