Meny

Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad

4 PORTIONER

4 medelstora rödbetor
en stor näve babyspenat eller strimlad grönkål
50 g valnötskärnor, rostade
salt och peppar

VINÄGRETT:
1/2 tsk honung
1/2 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skala dem och skär i klyftor.

Om du väljer grönkål så koka den hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Blanda alla salladsingredienser i en skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, rödbeta & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...